Esittelyssä hyvinvointialueiden hallintoa tukevat Eduixin palvelut

Hyvää alkanutta vuotta!

Esittelemme hyvinvointialueiden hallinnon työtä tukevia palveluja tammi-helmikuussa 2023.

E-lomake-palvelu Hyvinvointialueille tammikuussa 2023

Eduixin E-lomake-palvelu auttaa silloin, kun sähköiseen asiointiin ei ole operatiivisen järjestelmän tukea. Tyypillisimmät E-lomakkeen käyttötavat ovat palautteet, tapahtumiin ilmoittautumiset sekä erilaiset ilmoitukset esim. sivutoimesta. Myös arkistoon, tietopalveluun ja tietosuojaan liittyvät tietopyynnöt sekä erilaiset hakemukset ja niiden käsittelyt esim. tutkimusluvat ja hyvinvointialueiden myöntämät avustukset onnistuvat E-lomake-palvelulla. E-lomakkeeseen voidaan liittää Suomi.fi -vahva tunnistautuminen ja Suomi.fi -maksut sekä toteuttaa integrointi esim. Dynasty 10 tai Tweb -asianhallintajärjestelmään. Lisätietoja E-lomakkeen toiminnoista:
https://e-lomake.fi/fi/

Webinaarin kesto on 45 min ja sen jälkeen on varattu aikaa kysymyksille.
>>> Ilmoittautuminen

eAsiointi | Luottamushenkilöt -palvelu helmikuussa 2023

Uusi Eduixin eAsiointi | Luottamushenkilöt -palvelu on suunniteltu kuntien ja hyvinvointialueiden tarpeisiin. Luottamushenkilöiden eAsiointi palvelee luottamushenkilöitä heidän toimikautensa aikana erilaisissa ilmoitus- ja korvausasioissa. Palvelussa on erityisesti kiinnitetty huomiota helppokäyttöisyyteen ja vuorovaikutteisuuteen. Palvelu digitalisoi ja yhtenäistää käsittelyprosessia. eAsiointi | Luottamushenkilöt -palvelua tarjotaan SaaS-ratkaisuna. Näin palvelu on nopea ottaa käyttöön. Palvelu on suunniteltu saavutettavaksi ja responsiiviseksi. Ensimmäiset asiakkaat ottavat palvelun koekäyttöön kevään 2023 aikana.

Webinaarin kesto on 30 min ja sen jälkeen on varattu aikaa kysymyksille.
>>> Ilmoittautuminen

Jos yleisistä webinaareista ei löydy sopivaa aikaa, ota yhteyttä ja sovitaan Teille sopiva ajankohta.

Lisätietoja: kehittämispäällikkö Sirpa Pajula, p. 040 524 3266

HR:n kynästä: Anna hyvän kiertää.

Meillä on ollut tämän vuoden aikana mahdollisuus käyttää tunti kuukaudessa vapaaehtoistyöhön Commun kautta. Yksi tämän vuoden kohokohdista oli kesäpäivien aikana toteutettu vierailu Viola-kodissa. Ennen Viola-kotiin menoa jokainen meistä sai nauttia toimistolla töiden lomassa Maj kauneus- ja hyvinvointiyrityksen tarjoamista palveluista.

Viola-kotiin saavuttuamme nautimme yhteisestä kahvihetkestä asukkaiden kanssa, jonka jälkeen jakauduimme eri “rasteille”. Jokainen asukas pääsi käymään kullakin rastilla kerran. Tarjolla oli lautapelejä, käsien hoitoa, hartiahierontaa, tanssia ja ruokamuistoja. Olimme etukäteen miettineet minkä rastin kukin meistä vetäisi. Oli hienoa päästä juttelemaan ja viettämään aikaa asukkaiden kanssa. Oli aikaa pysähtyä, kuunnella ja kohdata jokainen henkilö yksitellen. Eräs työntekijöistämme sanoi, että kun on itse saanut vastaanottaa hyvinvointia, on helppo jakaa sitä eteenpäin. Moni meistä kommentoi, että oli lämmin ja mukava tapahtuma. Tämä ei varmasti jäänyt viimeiseksi meidän osaltamme.

Joulunaikaan muistimme kaikkia asukkaita omatekoisilla joulukorteilla, joita askartelimme joulukuun aikana joulukorttipajassa toimistolla. Vapaaehtoistyötä voi tehdä monella tavalla ja sen voi kohdistaa eri paikkoihin. Olen iloinen, että pääsimme nauttimaan Viola-kodin asukkaiden seurasta.

Nyt tässä vaiheessa vuotta on hyvä pysähtyä ja reflektoida kulunutta vuotta. Voi miettiä: missä olen onnistunut, mitä voisin tehdä toisin ja mitä olen oppinut. Myös voi pohtia, miten minä olen tuonut iloa muiden elämään. Tässäpä sinulle pieni haaste. Jokainen kerta, kun joku tekee sinulle jotain hyvää tai ilahduttaa sinua, mieti, miten sinä voisit antaa hyvä kiertää.

Hyvää uutta vuotta 2023! 

Täältä pääset tutustumaan Maj kauneus- ja hyvinvointipalveluihin https://maj.works/ sekä Viola-kotiin https://www.viola-koti.fi/.

Hyvää joulua ja uutta vuotta 2023!

Tänä vuonna olemme tukeneet Team Rynkebyn varainkeruuta Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiön ja Sylva ry:n hyväksi.

Lasten syöpätutkimukseen tarvitaan tukea

Lasten syöpä on 1–15-vuotiaiden lasten joukossa yhä edelleen eniten kuolemia aiheuttava sairaus. Haluamme olla mukana auttamassa, ja siksi tuemme Team Rynkebytä, joka kerää Suomessa vuosittain satojatuhansia euroja Aamu Säätiön ja Sylvan hyväksi.

Suurin osa kerätyistä varoista ohjataan elintärkeän tutkimustyön tukemiseen, jotta yhä useampi lapsi voisi parantua syövästä ja jotta syövän myöhäisvaikutukset jäisivät mahdollisimman vähäisiksi.

Toivotamme kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme
rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta 2023!

Peppi-palveluiden kilpailutus 2022

Eduix Oy on ollut alusta asti keskeisessä roolissa lähes kaikkien suomalaisten korkeakoulujen käyttämän Peppi-järjestelmäkokonaisuuden kehittämisessä. Pepin omistajat Metropolia ammattikorkeakoulu ja Tampereen ammattikorkeakoulu järjestivät syksyllä 2022 avoimen kilpailutuksen, jossa Peppi-kehitykseen haettiin kehittäjäkumppani seuraavaksi viideksi vuodeksi. Yritykselle ja nimetyille kehittäjille oli asetettu tiukat vaatimukset osaamisesta ja kokemuksesta. Eduix Oy voitti kilpailutuksen selvästi ja pääsemme jatkossakin kehittämään entistä parempaa järjestelmää (lähes) kaikkien suomalaisten korkeakouluopiskelijoiden, opettajien ja opetushallinnon päivittäiseen käyttöön.

Pitkä sopimus antaa tilaajalle mahdollisuuden suunnitella kehitystyötä pitkäjänteisesti ja varmistaa, että sekä Pepin että asiakkaiden prosessit parhaiten tuntevat asiantuntijat ovat mukana ratkaisemassa järjestelmän käyttäjien esille nostamia ja toimintaympäristöstä nousevia kehitysaiheita. 

– Työskentelemme tässä myös itsellemme, koska ylläpidämme yli kahdenkymmenen korkeakoulun Peppi-asennusta ja vastaamme niiden toiminnasta, Eduix Oy:n kehitysjohtaja Leena Tuomela kertoo. 

Lisätietoa Peppi-järjestelmäkokonaisuudesta: https://www.peppi-konsortio.fi/

Eduix jälleen mukana korkeakoulujen IT-päivillä 16.-17.11.2022

Vuosittain järjestettävät korkeakoulujen IT-päivät pidetään tänä vuonna Lahdessa LAB-ammattikorkeakoulun ja LUT-yliopiston yhteiskampuksella. Päivät tarjoavat laajan kattauksen esityksiä ajankohtaisia IT-aiheita teemalla ‘IT with a purpose’ kooten paikalle noin 500 korkeakoulujen IT-ammattialaista, johdosta tukihenkilöihin.

Löydät Eduixin osastolta P4 – Tervetuloa!

Mukana messuilla Aleksi Korko, Minna Ilmén, Rami Heinisuo, Markus Varvio ja Leena Tuomela.

Tule kuuntelemaan myös Eduixin Lais Oliveira Leiten puheenvuoro 16.11.2022 klo 15:30, A122 Seminaari -tilaan.

Have you talket to your neighbor yet?

While Africa’s youth unemployment crisis is a global problem, it is also an opportunity for creating the biggest IT talent pool in the world. Finnish HEIs have a crucial role in attracting, identifying, retaining, and building collaboration with African IT talents as an opportunity to address the high demand for this labor force.

Lisätietoja: IT2022 – IT with a purpose

Uusi palautekanava avattu – kerro meille kokemuksistasi palveluidemme parissa

Palautteellasi on meille suuri arvo. Jokainen meistä pyrkii omalla työpanoksellaan varmistamaan, että sinä olet tyytyväinen käyttäessäsi palveluitamme, Eduixin tuotesuunnittelija Tuulia Nevala toteaa.

Kehitämme jatkuvasti palveluitamme ja työn lähtökohtana on aina asiakkailta esiin nousevat tarpeet. Kaikki yhteydenpito asiakkaisiin on meille arvokasta ja uusi palautelomake antaa siihen lisää mahdollisuuksia. Asioista keskustellaan toki edelleen yhteisissä neuvonpidoissakin.

Verkossa annettuja palautteita käydään jatkossa läpi kuukausittaisissa Eduixin tuotewebinaareissa. Lisätietoja asiakkuuspäällikkö Minna Ilmén p. 040 187 7238.

>>> Palautelomake

Luotollinen B2B-sopimus syntyy nyt turvallisesti 10 minuutissa

Asiakastieto on kehittänyt yhdessä Eduixin ja Visma Signin kanssa yritysasiakkuuden avaamiseen tarkoitetun sopimuspalvelun. B2B-sopimuspalvelu tarjoaa yhdessä palvelussa kaiken sen mitä tarvitaan sopimuksen tekemiseen yritysten välillä. Palvelu on viimeisintä teknologista kehitystä alalla. Asiakastieto on ainoa palveluntarjoaja Suomessa, joka tarjoaa automaatiota sopimuksen käsittelyyn tällä kokonaisuudella.

Uuden yritysasiakkaan sopimusprosessi kesti ennen jopa puolitoista viikkoa, mutta nyt Scandic Hotels Oy voi toivottaa asiakkaan tervetulleeksi vain 10 minuutissa. Tässä ajassa asiakas on täyttänyt hakemuksen, saanut luottopäätöksen ja allekirjoittanut sopimuksen sähköisesti.

Katso alla oleva video, jossa Scandic Hotels Oy:n Liisa Karvonen ja Asiakastiedon Jaakko Nors kertovat uudesta B2B-sopimuspalvelusta.

Lue lisää

Vastuullisuus on asennetta, tahtotilaa ja yrityskulttuuria

Suomen teknologiateollisuusyritysten tekemän selvityksen mukaan vastuullisuus on jatkossa menestyvän liiketoiminnan elinehto. Selvitykseen osallistui yli 200 Teknologiateollisuus ry:n jäsenyritystä.

Selvityksen yhteydessä haastateltiin myös Eduixin vastuullisuuden kehittämispäällikköä Sirpa Pajulaa. Haastattelusta tehdyssä yritystarinassa taustoitetaan Eduixin arvomaailmaa ja kerrotaan Eduixin tavasta toimia vastuullisesti. Mukana on myös Eduixin vinkit sosiaalisen vastuullisuuden vahvistamiseksi yrityksessä.

Eduixin yritystarina kokonaisuudessaan: https://teknologiateollisuus.fi/fi/ajankohtaista/yritystarina/vastuullisuus-asennetta-tahtotilaa-ja-yrityskulttuuria-eduixissa

Lisätietoja Teknologiateollisuus ry:n Vastuullisuuden voima 2022 -selvityksestä: https://teknologiateollisuus.fi/fi/ajankohtaista/tiedote/yli-200-teknologiateollisuuden-yritysta-kestamattoman-liiketoiminnan-parasta

HR:n kynästä: “Moro meidän tettiläinen! Tervetuloa Tampereen toimistollemme.”

Meillä oli pari viikkoa sitten TET:ssä 9-luokan oppilas Juhannuskylän koulusta. TET eli työelämään tutustuminen on osa peruskoulun oppilaanohjauksen opetussuunnitelmaa, jonka tavoitteena on tutustuminen oppilaan valitsemaan yritykseen ja työyhteisön toimintaan. Pyrkimyksenä on, että tettiläinen saa mahdollisimman monipuolisen kuvan alasta sekä pääsee tekemään vaihtelevia työtehtäviä.

Lue lisää

E-lomake-ohjelman koulutuksia lisätty Koulutustarjottimelle

Koulutustarjotin

Koulutustarjottimelle on lisätty päivitetyin koulutussisällöin kaikille avoimia E-lomake-perusteet ja E-lomake-pääkäyttäjät -koulutuksia marraskuulle 2022 sekä tammikuulle 2023.

Järjestämme myös asiakaskohtaisia E-lomake-työpajoja, joissa toteutetaan esim. yksikön vaiheistettuja lomakkeita.

Tutustu ja ilmoittaudu!
https://eduix.ilmoittaudu.fi/

Lisätietoja: Sirpa Pajula p. 045 524 3266