Tämä saavutettavuusseloste koskee Eduix Oy:n Lukkarikone-palvelua. Seloste on laadittu 4.6.2020. Palvelun saavutettavuus on itsearvioitu.

Eduixin tavoite

Digitaalisten palveluiden saavutettavuudessa Eduixin tavoitteena on pyrkiä vähintään WCAG-ohjeiston mukaiseen AA- tai sitä parempaan tasoon, mikäli se on kohtuudella mahdollista.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Digipalvelu täyttää suurimman osan saavutettavuusvaatimuksista.

Ei-saavutettava sisältö

Havaittava

1.3.1 Informaatio ja suhteet A

Joillakin elementeillä ei ole title- tai label-attribuuttia. Joissakin painikkeissa on ns. orpoja leimoja, ts. leimat ovat olemassa mutta niitä ei ole liitetty koodissa vastaaviin painikkeisiin.

Hakuvaihtoehtoja ei ole merkitty yhtenäiseksi kokonaisuudeksi (fieldset).

Sivulla ei ole h1-otsikkoa. Joissakin tapauksissa otsikkotasoja jää välistä.

Hallittava

2.1.1 Näppäimistö

Kaikkiin elementteihin ei pääse näppäimistöllä. Muutamia pudotusvalikoita ei voi selata nuolinäppäimillä, eivätkä ne sulkeudu kun niistä siirtyy pois tabilla. Kun sivua selaa näppäimistöllä, aktiiviset elementit (focus) eivät aina erotu visuaalisesti.

Yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Palautelomake

Valvontaviranomainen

Jos huomaat palvelussa saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli palvelun ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Viraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
Puhelinnumero: vaihde 0295 016 000

Skip to content