Siirry suoraan sisältöön

Wihi: Saavutettavuus­­seloste

Tämä saavutettavuusseloste on päivitetty 16.5.2023. Palvelun saavutettavuus on itsearvioitu, ja siihen on käytetty WAVE-työkalua ja NVDA-ruudunlukijaa.

Havaittava

1.3.1 Informaatio ja suhteet

Kaikkia toisiinsa liittyviä käyttöliittymäelementtejä ei ole merkitty yhtenäiseksi kokonaisuudeksi (fieldset). Useat elementit ja otsikot ovat ns. orpoja leimoja, eli niitä ei ole liitetty koodissa itse valikoihin tai tekstiin, johon ne viittaavat. Jotkin näistä otsikoista ovat koodissa tyhjiä.

Joissakin taulukoissa on tyhjiä otsikkoelementtejä (th).

Kaikilla painikkeilla ei ole koodissa nimeä. Tiedoston latauspainikkeella on otsikko muttei leimaa (label). Yhteen valintaruutuun liittyy useampi kuin yksi leima.

1.4.3 Kontrasti (minimi)

Ohjelmistossa on muutamia kohtia, kuten painikkeita, joissa on heikko kontrasti.

Hallittava

2.1.1 Näppäimistö

Muutamat pudotusvalikot ovat ns. JavaScript-hyppyvalikoita, jotka lataavat uuden sivun. Tämä saattaa vaikeuttaa navigointia. Palvelussa on muutama käyttöliittymäelementti, johon ei pääse näppäimistöllä.

2.4.4 Linkin tarkoitus (kontekstissa)

Palvelussa on taulukko, jonka ensimmäinen sarakeotsikko on tyhjä linkki sekä näkymä, jonka pudotusvalikot ovat tyhjiä linkkejä.

2.4.6 Otsikot ja nimilaput

Sivulla ei ole h1-tasoista otsikkoa. Joissakin tapauksissa otsikkotasoja jää välistä.

Yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Palautelomake

Valvontaviranomainen

Jos huomaat palvelussa saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli palvelun ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Viraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
Puhelinnumero: vaihde 0295 016 000