Siirry suoraan sisältöön

Me

Eduixlaiset palveluksessanne

Kokemus käytössänne

Voimavarana työyhteisö

Meitä on yli 40 ja työskentelemme ympäri Suomea. Meitä yhdistää aito halu toimia asiakkaan edun mukaisesti, työskennellä yhteiskunnallisesti merkityksellisten asioiden parissa ja tarjota laadukkaita ohjelmistoja asiakkaillemme.

Eduix on perustettu vuonna 1996. Perustaja, toimitusjohtaja Rami Heinisuo johtaa yritystä menestyksekkäästi edelleen.

Mielenkiintoiset työtehtävät, ratkaisujen keksiminen, joustavuus ja vaikuttamismahdollisuudet työssä – mm. näistä koostuu työn ilo, sujuvuus ja mielekkyys Eduixilla (eduixlaisten suusta kuultuna)!

Eduixin kotipesä on Tampereen Finlayson tehdasalueella vanhassa värjäämössä sijaitseva toimisto. Toinen toimipiste sijaitsee Hämeenlinnassa.

Vaikka tamperelaisuus onkin yksi eduixlaisuuden peruskivistä, meitä löytyy lähes joka kolkasta ympäri Suomen; mm. Savosta, Lapista, Turun seudulta, Satakunnasta ja pääkaupunkiseudulta.


Eduix yrityksenä

Eduix sai alkunsa kolmen kaveruksen, Rami Heinisuon, Elina Kallion sekä Samuli Lintulan ideasta yhdistää osaamisensa. Yrityksen ensimmäinen asiakastyö oli sarjakuvayhtiö Semicin nettisivut. Ensimmäisiä asiakkaita oli myös tanskalainen NORDUNET, jonka kanssa menestyksekäs yhteistyö jatkuu edelleen.

Eduix Oy on siis vuonna 1996 Tampereella perustettu IT-alan yritys. Yrityksen perustamisesta asti toimitusjohtajana on toiminut Rami Heinisuo. Eduixin kehittämiä tuotteita käyttää päivittäin yli 50 000 opiskelijaa.

Tuotteen tai palvelun menestys selitetään usein uniikilla idealla, joka tekee maagisella kädellä yrityksestä ja sen omistajista rikkaita. Todellisuus on aivan toisenlainen: asiakkaiden tarpeet pitää tunnistaa, heitä pitää kuunnella, toteuttaa, testata ja jatkokehittää käyttökokemusten mukaan.

Rami Heinisuo (Kai Ekholmin kirjassa Yritys joka muuttaa asioita – Eduixin 25 vuotta, Premedia Helsinki Oy 2022)

Eduixin suurimpia asiakkaita ovat korkeakoulut. Tarjoamme ratkaisuja myös kunnille ja yrityksille.

Eduixin historiaa

Sekaohjelmointia, nettisivuja, kouluttamista. Yritystoiminta käynnistyy.

Kasvupyrähdys. Uusia osakkaita. Asiakkaita Tampereen lisäksi Helsingistä ja Tanskasta.

Peppi-aikakausi: Eduix rakentaa yhdessä Metropolian ja TAMK:n kanssa Peppi-ekosysteemin.* Lähes kaikki Peppiä käyttävät korkeakoulut ovat Eduixin ylläpitoasiakkaita. Niitä on noin 30.

Korona-aika, toimistolta etätöihin. Sähköiset valintakokeet yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun kanssa.

Luottamushenkilöiden ilmoitusten ja korvaushakemusten hallintaan suunniteltu palvelu lanseerataan. Peppi-kehitys ja -ylläpito edelleen keskeinen osa yrityksen arkea.

* Eduix on sittemmin luopunut Peppi-järjestelmäkokonaisuuden IPR-oikeuksista suomalaisessa korkeakoulukentässä.