E-Lomakkeen käytön aloittaminen

Tarve esimerkiksi palautteen, ilmoittautumisten, kulukorvausten, tukihakemusten tai parannusehdotusten keräämiselle? E-lomake hoitaa.

E-lomake on selainkäyttöinen ohjelmisto ja sähköisen asioinnin alusta, jonka avulla voit laatia ja julkaista monipuolisia verkkolomakkeita. Suomi.fi-toiminnallisuudet sekä tunnistautumisen että maksamisen osalta, sekä mahdollisuus integroitua muihin asiakkaan käyttämiin taustajärjestelmiin ovat muutamia syitä siihen miksi asiakkaamme ovat suosineet E-lomaketta jo vuodesta 1999. Näiden lisäksi E-lomakkeen erottaa kilpailijoistaan tämän tarjoamat joustavat käsittelyprosessit, joiden avulla voit määrittää tietyt vaiheet ja vastuuhenkilöt vastausten käsittelyyn. Organisaation oman ilmeen / brändin lisääminen lomakepohjaan on myös mahdollista. Näin E-lomakkeella tehdyt lomakkeet näyttävät visuaalisesti aina hieman erilaiselta riippuen käyttäjäorganisaatiosta.

E-lomakkeen käytön aloittaminen on varsin yksinkertainen prosessi. Tunnukset saatuasi, useimmiten siis saman päivän aikana pääset kirjautumaan palveluun. Lomakkeet-valikon alta löydät Luo uusi lomake -kohdan, josta pääset aloittamaan lomakkeen rakentamisen. 

Luo uusi lomake -painike löytyy Lomakkeet-valikon alta.

Lomakkeen muokkaaminen ja kenttien lisääminen tapahtuu sivuston oikeaan yläkulmaan ilmestyvästä valikosta. Kenttävaihtoehtoja on useita ja saat luotua mitä monipuolisempia lomakkeita, lisäämään kenttäkohtaisia ohjeita tai esimerkiksi tekemään varmistuksia kentän tekstimuodosta tai vastaajan tunnistamisesta.

Kentät-valikosta pääset koostamaan lomakettasi.

Lopulta valmiin lomakkeen pääset julkaisemaan Julkaisu-napin takaa.

Julkaisu-painikkeella pääsee julkaisuvalikkoon.

Näin helppoa se on! Lisää vinkkejä ohjelmiston tehokkaasta käytöstä saat joka kuukauden toinen torstai osallistumalla E-lomake-klinikalle (ilmoittautumiseen). Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa E-lomakkeesta: https://e-lomake.fi/fi/