HR:n kynästä: Anna hyvän kiertää.

Meillä on ollut tämän vuoden aikana mahdollisuus käyttää tunti kuukaudessa vapaaehtoistyöhön Commun kautta. Yksi tämän vuoden kohokohdista oli kesäpäivien aikana toteutettu vierailu Viola-kodissa. Ennen Viola-kotiin menoa jokainen meistä sai nauttia toimistolla töiden lomassa Maj kauneus- ja hyvinvointiyrityksen tarjoamista palveluista.

Viola-kotiin saavuttuamme nautimme yhteisestä kahvihetkestä asukkaiden kanssa, jonka jälkeen jakauduimme eri “rasteille”. Jokainen asukas pääsi käymään kullakin rastilla kerran. Tarjolla oli lautapelejä, käsien hoitoa, hartiahierontaa, tanssia ja ruokamuistoja. Olimme etukäteen miettineet minkä rastin kukin meistä vetäisi. Oli hienoa päästä juttelemaan ja viettämään aikaa asukkaiden kanssa. Oli aikaa pysähtyä, kuunnella ja kohdata jokainen henkilö yksitellen. Eräs työntekijöistämme sanoi, että kun on itse saanut vastaanottaa hyvinvointia, on helppo jakaa sitä eteenpäin. Moni meistä kommentoi, että oli lämmin ja mukava tapahtuma. Tämä ei varmasti jäänyt viimeiseksi meidän osaltamme.

Joulunaikaan muistimme kaikkia asukkaita omatekoisilla joulukorteilla, joita askartelimme joulukuun aikana joulukorttipajassa toimistolla. Vapaaehtoistyötä voi tehdä monella tavalla ja sen voi kohdistaa eri paikkoihin. Olen iloinen, että pääsimme nauttimaan Viola-kodin asukkaiden seurasta.

Nyt tässä vaiheessa vuotta on hyvä pysähtyä ja reflektoida kulunutta vuotta. Voi miettiä: missä olen onnistunut, mitä voisin tehdä toisin ja mitä olen oppinut. Myös voi pohtia, miten minä olen tuonut iloa muiden elämään. Tässäpä sinulle pieni haaste. Jokainen kerta, kun joku tekee sinulle jotain hyvää tai ilahduttaa sinua, mieti, miten sinä voisit antaa hyvä kiertää.

Hyvää uutta vuotta 2023! 

Täältä pääset tutustumaan Maj kauneus- ja hyvinvointipalveluihin https://maj.works/ sekä Viola-kotiin https://www.viola-koti.fi/.