Kohti kestävää tulevaisuutta – Agenda2030 -työkalu yhteistyönä Eduixin, Metropolian ja Headain kanssa

Infograafi kuvaa esimerkinomaisesti tekoälytyökalun toimintaa. Sisältö selostettu kuvan alla.

Kuten viime vuoden päättävässä blogipostauksessa lupailtiin, tälle vuodelle on tulossa todella mielenkiintoisia avauksia ja uusia mahdollisuuksia. Tässä niistä ensimmäinen: Eduix, Headai ja Metropolia Ammattikorkeakoulu ovat yhteistyössä kehittäneet analyysityökalun, jolla voi verrata koulutusten kuvaustietoja YK:n vuonna 2015 määrittelemiin Kestävän kehityksen tavoitteisiin (Sustainable Development Goals, SDG). Työkalu on ensimmäinen laatuaan koko maailmassa.

Agenda2030 -työkalun tarkoituksena on tukea koulutusten nykytilanteen analysointia sekä kehittämään opetussuunnitelmia valittujen painopisteiden mukaisesti.

“Metropolian pitkäaikaisena yhteistyökumppanina olemme iloisia, että Metropolia otti ennakkoluulottomasti harppauksen kohti 2030-lukua. Eduix on vastannut työssä käyttäjäkokemuksesta – eli käyttöliittymistä ja analyysien visualisoinnista. Tämä kolmen organisaation yhteistyö on ollut antoisaa ja odotamme, mitä kaikkea saamme tulevaisuudessa aikaiseksi yhdessä osaamisen tunnistamisen ja koulutuksen datalähtöisen kehittämisen parissa”, kuvailee Eduixin kumppanuusjohtaja Pauliina Halme

Headain perustaja Harri Ketamo korostaa, että analyysityökalu on tehty Metropolian toiminnan ja sen kestävän kehittämisen näkyväksi tekemiseen. “Olemme luoneet tekoälyratkaisun, jonka avulla pystymme vertaamaan koulutuksen sisältöä kestävän kehityksen tavoitteisiin. Big Datasta simuloitu olennainen tieto tukee koulutuksen kehittämiseen liittyvää päätöksentekoa.”

Työkalu on osa kokonaisratkaisua

Metropolian, Headain ja Eduix Oy:n yhteistyönä tuotettu Agenda2030 -työkalu on osa kokonaisratkaisua, jonka visiona on vahvistaa korkeakouluopiskelijoiden ja työelämän välistä yhteyttä. Osana kokonaisratkaisua tuodaan myös muita työkaluja koulutuksen jatkuvan kehittämisen tueksi Metropolian opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Kokonaisuutta kehitetään opiskelijoita, työelämää ja TKI-toimintaa varten. Tavoitteena on luoda kustannustehokkaita ratkaisuja Metropolian koulutustoiminnan kehittämiseen vastaamalla seuraaviin kysymyksiin: 

  1. Mitä osaamista Metropolian henkilökunnalla on ja miten osaaminen vastaa opinnoille määritettyjä osaamistavoitteita?
  2. Mitä osaamista työelämä tarvitsee ja mitä osaamista Metropolia tuottaa?
  3. Mitä osaamista opiskelijalla kehittyy opintojen aikana ja vastaako osaaminen työelämän tarpeita?

Lue koko yhteistyötä koskeva tiedote Metropolian verkkosivuilta osoitteesta: https://www.metropolia.fi/fi/metropoliasta/ajankohtaista/uutiset/metropolia-edistaa-kestavan-kehityksen-osaamista-ainutlaatuisen-tekoalyratkaisun-avulla

Tästä työkalusta ja siihen liittyvistä muista mahdollisuuksista kerromme mielellämme lisää. Ole siis yhteydessä Pauliinaan, p. 050 537 1652, ja sovi etäkahvituokio!