Kevään täydeltä tapahtumaa ja tapahtumatonta

Kuitenkin se tuli yllättäen. Muistan ajatelleeni vielä alkuvuodesta, että mitä Röngän Matti YLEllä nyt noin aktiivisesti Wuhanista uutisoi. Muutaman kuukauden kuluttua kävin kaupassa ja ostin muutaman pussin puuroa kaappiin – ihan vain varoiksi. Jo seuraavalla viikolla kuuntelimme Eduixilla pääministeri Marinin vakaata puheenvuoroa Suomen rajojen sulkemisesta ja historiallisesta poikkeuslain käyttöönotosta. 

Vastuualueelleni vuosi 2020 alkoi positiivisen kiireisenä. Kansainvälistymistavoitteemme konkretisoituivat, kun Eduixin kansainväliset verkkosivut julkaistiin (ks. www.eduix.com) ja tiimi vahvistui koulutuksen asiantuntija Lais Oliveira Leitellä (Lais on tekee osa-aikaisesti tutkimusta UEF:lla ja kirjoittaa opetussuunnitelmien kehittämiseen liittyvää väitöskirjaa). Alkuvuodesta käynnistimme myös kaksi vuotta kestävän Education Digitalization Transformation (EDUDITRA) -tutkimushankkeen Haaga-Helian kanssa. Samoihin aikoihin sitouduimme EUNIS 2020-konferenssin pääsponsoriksi ja ilmoittauduimme mm. Brasilian BETT Educariin Education Finlandin delegaatioon. 

Kuinkas sitten kävikään? Pian voimaanastuneiden kokoontumisrajoitusten jälkeen kävi ilmi, että ponnistelumme tulevien tapahtumien, tapaamisten ja uusien avausten eteen osoittautuivat turhiksi sellaisenaan, koska tapahtumia tai tapaamisia ei järjestetty eikä lentoja Namibiaan tai Brasiliaan lennetty. Muutaman viikon puhaltelun ja useiden asiakasviestien jälkeen totesimme, että nyt on aika kääntää kelkka uuteen suuntaan ja alkaa tukea opettajia meille täysin uudella alueella, etäopetuksen järjestämisessä. Tähän kokonaisuuteen voit tutustua tarkemmin osoitteessa https://schools.eduix.fi/

Nyt toukokuun loppupuolella tilanne alkaa näyttää valoisammalta moneltakin näkökulmalta. Olemme käärineet hihat ja alkaneet miettiä uusia tapoja kehittää kodin ja koulun välistä yhteistyötä Namibiassa, kartoittaneet koulutuksen digitaalisen tuen tarpeita Brasiliassa ja miettimässä uusia tapoja tuoda esiin osaamistamme markkinoinnin keinoin niin täällä Suomessa kuin kansainvälisestikin. Näistä teemoista lisää tulevissa teksteissä.

Tervetuloa mukaan seuraamaan, kun muutamme yhteiskuntia. Pieni askel kerrallaan.

Pauliina Halme

Partner Director

Pauliina vastaa Eduixilla kumppanuuksista ja liiketoiminnan kehittämisestä